ضرورت و اهداف تحقیق:

هر مبلّغ متعهّدی باید علاوه بر تجهیز به دانش قرآنی و منابع روایی، نسبت به نقاط آسیب پذیر جامعه اسلامی و جوانان عزیز و منافذی که مجرای نفوذ و ورود دشمن است، نیز آگاه باشد. مبلّغان باید بدانند یکی از بزرگترین و خطرناک ترین پدیده ای که مسلمانان با آن روبرو هستند، تبشیر مسیحیت است که متاسفانه در برخی از آنان نیز موثر افتاده، تاحدّی که فریاد دلسوزانه علمای آگاه و متعهّدمان خصوصاً رهبر فرزانه انقلاب و مراجع معظم تقلید نسبت به گسترش و رواج آن در جامعه ما بلند است. و شاید در اطراف ما نیز، از اقوام و آشنایان، و یا دوستان و همسایگان کسانی باشند که به طور پیدا یا پنهان گرفتار دام مسیحیت تبشیری شده اند.

بنابراین پژوهشی که تحت عنوان فوق الذّکر در جامعه المصطفی9  العالمیه و با راهنمایی و مشاوره اساتید محترم صورت گرفته تلاش می کند ضمن بررسی سایت ها و وبلاگ ها، شیوه های تبلیغی آنها را معرفی نماید. تا با شناساندن اهداف، انگیزه ها و روش های تبلیغ مسیحیت تبشیری به جمع بزرگ مبلّغان مسلمان و متصدیّان فرهنگ و مذهب کشور ما، ضمن تنبّه و آگاهی بخشی به آنها، اعلام نماید: ضرورت دارد که مبلّغان اسلامی ضمن مجهز شدن به وسایل نوین ارتباطی، با ابزارِ تبلیغی از جنس همان ابزاری که دشمن از آنها بهره می برد، علاوه بر پاسخگویی به شبهات مسیحیت زمینه هدایت منحرفین و فریب خوردگان را نیز فراهم نمایند.

سؤال های تحقیق:

سؤال اصلی:

روش های تبلیغ مسیحیت تبشیری» در شبکه جهانی اینترنت برای مخاطبان فارسی زبان و ایرانی چگونه است؟

سؤال های فرعی:

1.اینترنت در میان انواع مختلف رسانه های تبلیغی در چه جایگاهی قرار دارد؟

مزایا و کارکردهای این رسانه چیست؟
3.نگاه ادیان الهی نسبت به تبلیغ چگونه است؟

دیدگاه مسیحیت نسبت به تبلیغ چیست؟
5.تبشیر چیست؟

6.مسیحیت تبشیری به چه معناست؟

7.سابقه تبلیغ مسیحیت در سرزمین ایران چیست؟

انواع شیوه های تبلیغ مسیحیت در اینترنت چگونه دسته بندی می شود؟
راهکارهای مقابله با تبلیغات اینترنتی مسیحیت در ایران چیست؟
چگونه می توان تبلیغات منفی مسیحیت تبشیری علیه اسلام در سایت ها و وبلاگ ها را خنثی نمود؟
فرضیه تحقیق:

با توجه به ظرفیت های بالای اینترنت و امتیازاتی که این روش نسبت به سایر روش های تبلیغ مسیحیت تبشیری در ایران از آن برخوردار است، مبشّران مسیحی در آینده توجه بیشتری به آن خواهند داشت و تبلیغات خود را در این شبکه گسترش خواهند داد. به این ترتیب، مسیحیت تبشیری می تواند یکی از چالش های مهم مسلمانان ایران در آینده باشد و در این خصوص باید ضمن شناخت دقیق و عالمانه این پدیده و قابلیت های آن، از هم اکنون برای غلبه بر آن چالش پیش اندیشی و چاره جویی و برنامه ریزی کرد.

 

 

سابقه تحقیق:

تا کنون کتاب ها و مقالات و پایان نامه های زیادی در زمینه تبلیغ و عناوین مرتبط با آن و همچنین مسیحیت در ایران و اهداف و انگیزه ها و روش های تبشیری و تبلیغی آنها نوشته شده، اما با جستجویی که در کتابخانه ها و پایگاه های اینترنتی انجام دادیم، پژوهشی که به موضوع تبلیغ مسیحیت در اینترنت پرداخته باشد، نیافتیم. البته این مطلب دور از انتظار هم نیست چرا که اینترنت ابزاری است نوین، که حداکثر یک دهه از گسترش و عمومی شدن آن در ایران می گذرد.

روش تحقیق:

روش این تحقیق توصیفی و تحلیلی است. به این معنا که در مواردی که نیاز به ارائه اطلاعات بود، بخشی از کار به صورت تحقیقات کتابخانه ای انجام شد و بخش دیگر به بررسی و کاوش در میان سایت ها و وبلاگها اختصاص یافت. و در مواردی که باید از داده های فراهم شده به نتایج و لوازم آن راه بری می شد، کار جنبه تحلیلی بیشتری پیدا کرده است.

رویکرد تحقیق:

رویکرد این پژوهش، تاریخی است.

قلمرو تحقیق:

ما در این تحقیق به بررسی سایت ها و وبلاگ های فارسی زبانی خواهیم پرداخت که به دنبال فعّالیّت های تبشیری در جامعه ایران هستند. هر چند قلمرو جغرافیایی فارسی زبانان فراتر از ایران است، امّا بررسی ما در خصوص جامعه ایران خواهد. از سوی دیگر قطعاً فعّالیت تبشیری ها در اینترنت منحصر به زبان فارسی نیست؛ بلکه ما به سایت ها و وبلاگهایی برخوردیم که به زبان های دیگری مانند انگلیسی یا فرانسوی به تبشیر مسیحیت در میان ایرانیان می پردازند.

بنابراین قلمرو تحقیق ما در میان ایرانیان فارسی زبان مقیم ایران است.

از نظر زمانی نیز قلمرو تحقیق ما برابر است با تاریخ عمومی شدن اینترنت در ایران، یعنی تقریباً یک دهه اخیر.

ساختار تحقیق:

ما در گفتار اول از فصل اول این پایان نامه واژه ها و اصطلاحات مربوط به تبلیغ را تعریف نموده و به مؤلّفه های تبلیغ پرداختیم. سپس با نگاهی به استراتژی تبلیغ، از اهمیت تبلیغات در عصر حاضر سخن گفتیم. مبحث بعدی ما در این گفتار بررسی خط مشی تبلیغ در اسلام و مسیحیت راستین است. هدف از بیان این مباحث، هرچند به صورت کوتاه و مختصر، اینست که با توجه بیشتری به دانش تبلیغات، از اهداف و شیوه های تبلیغ مسیحیت تبشیری آگاه شده و از انجام اقدامات لازم در برابر آن غفلت نکنیم.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها